Om oss |  Ansatte |  Kontakt     
 
     
 
HJEM   FORDELER MED LED   PRODUKTUTVIKLING   REFERANSER   LEVERANDØRER
  pixel
  pixel
Smart City
En «Smart City»-løsning handler ikke bare om styring og energioptimalisering av lys. Det er en teknologi som gjør at man kan styre og kommunisere også med mange andre ting.

Armaturene vil trenge en kommunikasjonsmodul som monteres enkelt i armaturene og som er tilpasset styringssystemet. Man kan inkludere sensorer blant annet for måling av forurensning, værforhold, styring av ladestasjoner, videoovervåking, parkeringsassistanse, automatisk vanningssystemer, optimalisering av trafikkmønster med blant annet lysstyring, få rede på hvilke offentlige søppelkasser som må tømmes, status på offentlig toaletter, status på transport og mobilitet, overvåking av pumpestasjoner, og mye mer.

IoT (Internet of Things) utvikler seg i raskt tempo, og det finnes flere måter å kommunisere på. Man kan enten kjøre toveis styringssignaler over strømnettet, eller man kan bruke forskjellige former for radiokommunikasjon som for eksempel trådløse nettverk som WI-FI eller LI-FI. Da kan man for eksempel velge at en node som er forbundet med internett, kan kommunisere med opptil flere tusen enheter på et gratis frekvensbånd. Man kan også velge at hvert objekt som skal styres, har sin egen sender/mottaker som går over mobilnettet. I enkelte utenlandske byer har man også begynt å legge opp til fiber til lyktestolpene for på den måten å oppnå høyere båndbredde og kunne integrere sensorer, høyoppløselig videoovervåking og kommunikasjon via mobile enheter som for eksempel smarttelefoner og nettbrett.

I Moskva bruker man styringssystemer for lys til blant annet å overvåke 70 000 parkeringsplasser i byen. Ved hjelp av dette styringssystemet har man klart å redusere køene i byen med hele 22 %. Bilistene kan se på skilt hvor det er ledige plasser, og man utvikler nå en egen app for dette. Samme system benyttes også for å overvåke vannforbruket i hus hvor det bor eldre mennesker. En alarm vil utløses automatisk dersom vannforbruket uteblir.
Flere av de største belysningsselskapene allierer seg i dag med større datakommunikasjonsselskaper som følge av at lys og data etterhvert smelter mer og mer sammen. Det samme vil skje i hjemmene, hvor man vil kunne oppnå kommunikasjon ved hjelp av lys med høy båndbredde.

Det er derfor viktig at man velger et åpent og skalerbart kommunikasjonssystem som er rustet for fremtidens krav og behov.

EnergyOptimal samarbeider med en rekke ledende leverandører av slike styringssystemer. For å kunne tilby en optimal og samtidig kostnadseffektiv løsning, må vi kartlegge kundens behov. Man kan godt begynne i det enkle og bygge videre på dette.


Produktbilder
title            title            title


pix

 


pixel
pixel
EnergyOptimal drone film
pixel
pixel
Kostnadseffektiv LED Downlight fra EnergyOptimal
pixel
pixel
Ledpod by KLIK Systems
pixel
Cree LED Lighting Catalogue
pixel
pixel
Cree WaveMax™ Technology
pixel
pixel
Cree LFI 2015 Booth Tour
pixel
pixel
Cree lighting - Introduksjonsvideo
pixel
pixel
LED belysning i parkeringshus
pixel
pixel
Miljøvennlig i Longyearbyen
pixel
pixel
Cree innendørs - eksempelvideo
pixel
pixel
Cree innendørs - LED Skolen
pixel
pixel
Q-lights Video
pixel pixel
pixel
EnergyOptimal Referanse bok
pixel


  
               
T: +47 22 49 30 31     F: +47 22 49 30 08    E: post@energyoptimal.no | Copyright © 2013 CREE, Inc. Copyright © 2016 EnergyOptimal, AS. All rights reserved